IIS RESAN 2006 – 24 & 25 Oktober
Tre pigga karlslokar befinner sig just nu på Rica Talk Hotel vid Stockholmsmässan.

De har precis varit och lyssnat på första föreläsningen om Spårning och bevissäkring. Nu väntar snart en mysig paus, med kaffe och bullar. Det verkligen lyser i deras ögon, de är väldigt förväntansfulla, vad ska hända härnäst...?

Den tredje verkar redan ha kastat sig över kaffet=)Tiden bara rusar iväg och knappt hann de blinka förrän det var dags för buffémiddagen på restaurang ParkSide, bara 300m från mässan.

Väl där inne korkas flaskorna upp och det blir en trevlig mingelstund. Här står de och spanar ut över folkmassorna och känner doft av maten som strax är på antågande. Det kan knappast bli bättre, instämmer alla.Nu var det dags för utdelningscermonin av medel ur .SE's Internetfond. (Det alla väntat på) 10 av de 17st mottagarna var närvarande och hade nu förpassat sig upp på den stora scenen. Det är spänt, alla är tysta och man hör Staffan Hagnell börja ropa fram en efter en i kronologisk ordning. Det börjar som brännas ända nerifrån skosulorna för vår tur.


Äntligen vår tur! Munjiprona uppåt, klackarna i taket och 110% järnet. Med ett handfast grepp om Staffan, tar Viktor emot diplomet och får även en kram och blommor av Malin (tjejen till höger i bild)

Verkligen kvällens höjdpunkt, då de är väldigt tacksamma och glada över att NetBSD.se blivit såpass uppmärksammat.

Nedan följer en förstoring av diplomet och blomsterkvasten. En bild säger mer än tusen ord, så den får tala för sig själv.Efter en lång dag på mässan, får grabbarna äntligen slå sig ner till matbordet och börja äta. Det är en lugn och avslappnad stämning i restaurangen och alla verkar vara nöjd med mässan såhär långt.Men den stämningen höll sig inte hela kvällen inte. Här har gossarna ätit upp och efterrätten väntar. Under tiden har de blivit bjudna på öl och allting verkar vara som aldrig förr. Här diskuterar de säkert vad de ska göra senare på kvällskvisten, det är ju trots allt inte varje dag de befinner sig i svedalas huvudstad, stockholm.Nu är de på väg till Port80, de har precis mellanlandat vid en stenvägg för att vila. Vädret har de med sig, de slapp i varje fall bära burken i en sopsäck, för under gårdagen hade det regnat mest hela blanka dagen. Kort och gott så ser allt ut att ha gåt t bra, de är hela och pigga(?) dagen efter kvällen före och det ska bli intressant och se hur det går för dem väl framme vid entrén.Väl inne vid entrén slår de sig ner i en skön skinnsoffa och känner sig som nerslagna. De har bestämt tid med en teckniker och han bör komma vilken minut som helst. Alla sysselsätter sig med någonting, någon läser en tidning, någon fipplar med telefonen och den tredje tar kort=)

Servern och deras fina paketkärra hade de parkerat tryckt intill sofforna så de var under uppsikt.


Nu var de äntligen inne i datahallen. Bilden till vänster visar servrarna de hade tidigare, nu har de bytt ut sin Sun Enterprise 450 samt EMC dae lådan som befinner sig längst upp i racket. Efter lite stånkande och skruvande fick grabbarna den nya servern på plats. Bilden nedan visar slutresultatet=) Driftsättandet av tjänsterna på den nya servern kommer att ske preliminärt under vecka 44.
Sammanfattning


Vi är mycket glada att vi fick chansen att komma och närvara på Internetdagarna 2006, speciellt under utdelningscermonin av Internetfonden, då det var anleningen för att vi kom dit. Det känns kul att veta att vårt projekt uppskattas och att vi fick medel ur .SE's Internetfond av en summa på 80 000:-. Pengarna därifrån kommer uteslutande gå till ny hårdvara. Kort och gott en storsatsning på cvstjänster och rusta upp nuvarande hårdvara.

Vi vill även passa på att tacka Loopias donation som var 14 000:- och alla privata donationer vi fått. Dessa donationer gjorde det möjligt för oss att köpa in en ny server i höst. (Läs mer på http://www.netbsd.se/donate)

Ni gör det möjligt för oss att fortsätta upprätthålla projektet!


Tack!


- NetBSD.se