NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


Alla www tjänster
2005-05-19 23:42:49, Fredrik Carlsson

Lite databasarbete utfördes ikväll på jorden. Vi hade planerat att inget skulle märkas av detta då allting automatiskt växlades över till zorn om jorden inte är nåbar. Fast ibland går inte saker alltid som man tänkt sig :P

Precis som vi hade planerat så växlades allt över och fungerade perfekt, dock så kör zorn sina exakt likadana tabeller med en annan tabelltyp. Detta gjorde att när en insurfande klient (precis det som burken är till för) gjorde en sökning på arkiv.netbsd.se som tog lite längre tid så timeade de andra "vanliga" kopplingarna ut och det yttrade sig som att allt verkade nere.

När vi upptäckte detta så växlades kopplingarna manuellt tillbaka till jorden, det planerade arbetet är inte riktigt klart men det verkar gå fint att köra i bakgrunden. Dock kan det upplevas som att allt går lite långsammare än vanligt.

Sedan visade det sig att när zorn fick ta över jordens last så körde den slut på minne (vi har beställt mer) och köade upp frågorna där i stället :)
skrivut.gif Utskriftsformat
© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.