NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


Non-executable mappings uppdaterat med projektsida
2004-05-22 10:44:56 inskickat av Emil Hessman

SystemSedan Augusti 2003 har NetBSD stöd för non-executable mappings, och för att citera Daniel de Kok från artikeln på BSDNews.com:

"Non-executable mappings make parts of the stack and heap non-executable when they are marked writable. This makes exploiting potential buffer overflows harder."

Projektet har fått en mer detaljerad beskrivning under dokumentationen för att reda ut begreppen om bland annat hårdvarustödet, vilken återfinns under kernelavsnittet Information about non-executable mappings.

Chuck Silvers skriver i sitt e-postmeddelande till tech-kern@ att det är delvis OpenBSD projektet vi har att tacka för detta stöd, läs e-postmeddelandet här.


skrivut.gif Utskriftsformat mail.gif Skicka artikeln till någon


Kommentarer tillhörande (Non-executable mappings uppdaterat med projektsida)


Namn (tomt = anonym):
Din email:


© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.