NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


CARP på väg över till NetBSD
2003-11-13 10:37:37 inskickat av Fredrik Carlsson

NätverkOpenBSD's CARP lösning är på väg över till NetBSD.
CARP står för "Common Address Redundancy Protocol" och är ett sätt för flera maskiner att dela på en eller flera ip adresser.


Från manualen:

carp allows multiple hosts on the same local network to share a set of IP addresses. Its primary purpose is to ensure that these addresses are always available, but in some configurations carp can also provide load balancing functionality.

Anledningen till att CARP har kommit är att Cisco som bekant kan tagit patent på sin VRRP lösning. CARP är en fri version av Ciscos VRRP. Det finns även en fri version av VRRP som kan hittas nedan.


Mer information kan hittas här:

http://www.deadly.org/article.php3?sid=20031018101733

Från mailinglistan netbsd-tech-net:
http://marc.theaimsgroup.com/?l=netbsd-tech-net&m=106850105514981&w=2

FreeVRRP:
http://www.bsdshell.net/hut_fvrrpd.html


skrivut.gif Utskriftsformat mail.gif Skicka artikeln till någon


Kommentarer tillhörande (CARP på väg över till NetBSD)


Namn (tomt = anonym):
Din email:


© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.