NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


Problemen som har varit...
2007-01-11 18:17:00 inskickat av Fredrik Carlsson

NetBSD.seSom ni säkert har märkt har vi haft en del problem igår och idag. Vi hade igår planerat att ta ner tellus för att köra hårdvarudiagnostik och hade kallt räknat med att zorn skulle ta över under tiden. Problemen kom när tellus togs ner och vi glömde att avmontera nfs-partitionerna vilket resulterade i att zorn blev lite överfull av processer och slutade svara.

Problem 2 kom när vi återigen fick igång zorn och allt verkade fungera förutom att zorns data inte är komplett och replikeringen verkar inte ha fungerat sedan årskiftet. Vilket betyder att zorn måste laddas om med data från tellus men det vågar vi inte göra förrän tellus är helt frisk(lugn vi har backuper).

Hur gick det då med diagnostiken? jo den gav ingenting, dock så fick vi Dell att skicka ut en tekniker för att byta ut vårt raidkort vilket skall göras imorgon.

Så just nu hoppas vi att servicen i morgon går som den skall.
_____________________________________________________________

2007-01-12

Bytet av raidkortet imorse gick riktigt bra, tellus kom online igen strax efter 11:00 och replikeringen är återigen igång.


skrivut.gif Utskriftsformat mail.gif Skicka artikeln till någon


Kommentarer tillhörande (Problemen som har varit...)


Namn (tomt = anonym):
Din email:


© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.