NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


Mot nya mål...
2005-10-09 13:52:19 inskickat av NetBSD.se Crew

NetBSD.seHej alla NetBSD användare,

Vi som arbetar med NetBSD.se har tagit oss en funderare och här är ett försök att summera dessa.

NetBSD.se var från början en ren nyhetssida med ett tillägg att vi erbjöd anoncvs tjänster, dock så förändras allt och så även vi. Intresset för att skriva artiklar från vår sida har svalnat då vi inte anser att vi fått den respons som vi velat. Vi har det senaste året försökt att på olika sätt få fart på artikelskrivandet men utan någon större lycka, det krävs ett visst intresse och vilja för att skriva artiklar.
Så med omedelbar verkan lägger vi nu ner www.netbsd.se som nyhetsida.


Vad betyder då detta?

Kommer NetBSD.se försvinna? Nej, vi har många tjänster som vi själva tycker är väldigt bra och vi koncentrerar oss på dessa istället.

Vi hade i September ca 1.4 miljoner träffar och 112 000 unika besökare, vi har sedan vår anoncvs tjänst startade haft ca 70 000 lyckade försök att ta ner NetBSD src eller pkgsrc, och cvsup fortsätter även den att vara väldigt populär. Det vill säga att vi koncentrerar oss på de områdena där vi får respons och som vi tycker är kul.

Saker som kommer försvinna inom kort:

http://lists.netbsd.se (tar för mycket resurser i anspråk i förhållande till användning)
http://problem.netbsd.se
http://www.netbsd.se (som ren nyhetsida) själva www.netbsd.se kommer finnas kvar som basen för NetBSD.se's verksamhet.

www.netbsd.se kommer till att börja med enbart att visa driftstatus för våra tjänster, och med tiden kanske mer. Alla artiklar och guider kommer finnas kvar i arkivet för allmän beskådning i en ännu obestämd tidsrymd.


En summering:

Det blev totalt 288 artiklar och 391 kommentarer.
Vi anser att istället för att bli en statisk sida där någon skriver en sporadisk artikel per månad, så lägger vi ner nyhetsdelen och koncentrerar oss på annat. Dock finns det fortfarande möjlighet att skicka in guider och andra intressanta texter som kommer att publiceras, vid skrivande stund är det inte bestämt hur dessa skall visas.

Diskussioner går om att vi planerar en fristående wiki m.m.

Det finns många bra nyhetsiter där ute som gör ett så mycket bättre jobb i att hitta intressanta ämnen att skriva om.

Vi rekommenderar:
o http://www.bsdnews.com
o http://www.netbsd.org
o http://www.feyrer.de/NetBSD/blog.html // väldigt intressant blog med mycket NetBSD relaterade inlägg
o http://arkiv.netbsd.se/?c=11

Så titta in på www.netbsd.se även i framtiden då vi kommer att fortsätta att skriva om vad som händer med projektet där. Nyhetssida var helt enkelt inte NetBSD.se's grej.

Till sist, detta är inget beslut som är satt för evigt, vi är väldigt öppna av oss och skulle det visa sig att någon annan vill driva en NetBSD relaterad nyhetsida eller att vi skulle vilja fortsätta med det så har vi resurser att dela med oss av.

Så till slut det som rubriken säger, vi går mot nya mål...

Ers för alltid
NetBSD.se crew


skrivut.gif Utskriftsformat mail.gif Skicka artikeln till någon


Kommentarer tillhörande (Mot nya mål...)


Namn (tomt = anonym):
Din email:


© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.