NetBSD.SE Logotype
Meny
Välkommen till NetBSD.se

Sök bland pkgsrc/wip:Sök efter manual:
 


Annonsintäkter
2005-08-12 12:51:32 inskickat av Fredrik Carlsson

NetBSD.seVi har som säkert de flesta märkt googles adsense-annonser på en majoritet av våra sidor, här nedan kommer en liten redovisning av vad pengarna vi fått in har gått till.

Först hur mycket har vi fått in?

1. Google adsense $105 (Sep, okt) (2004)
2. Google adsense $115 (nov, dec) (2004)
3. Google adsense $125 (jan -> maj) (2005)

Nästa check väntar vi till September på ca $130 för perioden jun-jul.

Det kan tilläggas att de två första checkarna kom i brevform och en växlingsavgift på 120 SEK tillkom på varje check. Google har nu en funktion som gör det möjligt att sätta in pengarna direkt på NetBSD.se's konto vilket gör att vi slipper växlingsavgiften.

Trenden har varit att vi får in runt en $100 var annan månad, detta stämmer dock inte för perioden jan - maj 2005 då vi under denna perdioden hade flera påverkade faktorer, bland annat byte av ISP till Port80, trasig hårdvara, uppgradering av hårdvara, tillskott av hårdvara.

Vad gick då pengarna till?
1. Hårddisk till maskinen som heter nova.
2. Andra checken kom i samma skede som vi flyttade maskinerna från skåne upp till Stockholm så den täckte en del av fraktkostnaderna.
3. 1024MB ram till zorn.

Kommande checkar har vi idagsläget inga planer för utan kommer förmodligen att få växa på banken tills nästa maskinuppgradering behövs eller då inköp och utbyte av trasig hårdvara krävs, sedan har vi löpande kostnader för domäner etc.

Frågor? kontakta admin@netbsd.se


skrivut.gif Utskriftsformat mail.gif Skicka artikeln till någon


Kommentarer tillhörande (Annonsintäkter)


Namn (tomt = anonym):
Din email:


© 2003-2008 NetBSD.se
Materialet som publicerats på denna sida tillhör respektive författare. Materialet får kopieras med förutsättning av att källanvisning medförs som i detta fall är www.netbsd.se. Eventuella kommentarer tillhör skrivande individ. All information erbjuds utan garanti på funktion och duglighet och NetBSD.se tar inget ansvar för händelser som åsakats på grund av något på denna sida. NetBSD är ett registrerat varumärke som tillhör The NetBSD Foundation. Alla varumärken och copyright på denna sida ägs av deras respektive ägare. Vår maskot går under BSD-licensen och är fri att användas.